Povećan broj građevinskih inspektora koji sprečavaju divlju gradnju

Grad Niš je postao veliko gradilište i mi moramo da odgovaramo brzo na zahteve i građana i invenstitora, rekao je Goran Zdravković, v.d. načelnika Uprave za građevinarstvo.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2023.

11:51

Povećan broj građevinskih inspektora koji sprečavaju divlju gradnju
Foto: Shutterstock/Indypendenz

On je istakao da je postupak obrade i izdavanje akata kroz sistem centralne objedinjene procedure ubrzan, o čemu svedoče broj rešenih predmeta u prošloj godini, navodi se na portalu Naissus info.

Niška Uprava za građevinarstvo i dalje ima v.d. načelnika, koji radi bez zamenice, ali Goran Zdravković uverava da sve funkcioniše brže, jer je Niš postao veliko gradilište i da zato moraju brzo da odgovore na zahteve građana i investitora.

Da je tokom prošle godine sve išlo brže, jer je Niš postao veliko gradilište, pa nadležni zato moraju i brzo da odgovore na zahteve građana i investitora, pohvalio se u video-snimku koji je objavljen na zvaničnoj stranici gradonačelnice, upravo vd načelnik Uprave za građevinarstvo Goran Zdravković.

"Ubrzali smo postupak obrade i izdavanja akata kroz sistem centralne objedinjene procedure, tako da je za zadnjih godinu dana obrađeno i izdato između ostalog 750 lokacijskih uslova, 300 građevinskih dozvola, 450 rešenja o odobrenju izvođenja radova i 250 upotrebnih dozvola", navodi Zdravković

Istakao je da je na ime doprinosa, a po osnovu izdatih dozvola, prošle godine u budžet grada Niša uplaćeno 654 miliona dinara.

Neretko se građani žale na sporu administraciju i da neke dozvole čekaju mesecima.

Divlja gradnja je još jedan veliki problem na koji Nišlije često ukazuju, a Zdravković kaže da je zato u ovoj Upravi više građevinskih inspektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: