Infektivna klinika u Nišu izlazi iz kovid sistema

Infektivna klinika u Nišu izlazi iz kovid sistema, potvrdio je u telefonskom razgovoru za Naissus.info direktor UKC Niš Zoran Perišić. Dodaje da će se pacijenti oboleli od korona virusa ubuduće lečiti u kovid bolnici u Kruševcu.

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2021.

11:17

Infektivna klinika u Nišu izlazi iz kovid sistema
Foto: Depositphotos/vilevi

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić kaže za Naissus.info da se na Infektivnoj klinici trenutno nalazi 9 pacijenata.

“Na Klinici za infektivne bolesti trenutno se leči 9 pacijenata inficiranih koronavirusom, pa smo odlučili da i ova klinika izađe iz kovid sistema”, ističe Perišić i dodaje da će svi kovid pacijenti iz Niša kojima je neophodna hospitalizacija biti upućivani u Kruševac.

Dodaje i da će tokom narednih dana Infektivna klinika biti dezinfikovana, a da će posle toga početi sa prijemom obolelih od ostalih zaraznih bolesti.

Podestimo od 26. maja u novoj zgradi Univerzitetskog kliničkog centra Niš više nije bilo kovid pacijenata i ona je ubrzo zatim izašla iz kovid sistema.

Perišić očekuje da će kompletan UKC Niš za sedam do 10 dana početi normalno da radi, i da će sve klinike biti namenjene lečenju svojih pacijenata.

Perišić je naglasio značaj vakcinacije koja je kako kaže i doprinela značajno manjem broju obolelih a samim tim i broja onih kojima je neophodna hospitalizacija, zbog čega i Infektivna klinika izlazi iz kovid sistema. On je apelovao na sve građane a posebno na mlade da se vakcinišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: