Promenjene zone parkiranja u užem centru

Zone naplate parkiranja u ulicama u užem centru Kragujevca su izmenjene od novembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2021.

10:27

Promenjene zone parkiranja u užem centru
Foto: TinnitusDoll/Shutterstock

Pojedine ulice iz prve, žute zone postale su zona nula, odnosno crvena zona.

Parkiranje u crvenoj zoni, ograničeno je na dva sata u kontinuitetu. Umanjena je i cena parkiranja u javnoj garaži i iznosi 50 dinara po započetom satu, umesto dosadašnjih 70. Iako garaža u ulici Kneza Miloša pripada crvenoj zoni, u njoj je omogućeno celodnevno parkiranje vozila.

Zone naplate parkiranja u ulicama u užem centru Kragujevca izmenjene su od 1. novembra, tako što su pojedine ulice iz žute prešle u crvenu zonu, piše RTK.

Parkiranje vozila u crvenoj zoni podrazumeva uplaćena dva sata u kontinuitetu, nakon čega je korisnik u obavezi da napusti tu zonu parkiranja.

Cena započetog sata u crvenoj zoni je nepromenjena i iznosi 55 dinara, odnosno 78 dinara u drugom satu, a uplata je moguća slanjem SMS-a.

Ulice koje su sada crvena ili zona nula su: Milivoja Živanovića, Vladike Nikolaja Velimirovića, Cetinjska, Cara Lazara, Janka Veselinovića, kao i delovi ulica Save Kovačevića, Milovana Gušića i Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

U žutoj zoni sada su delovi ulica Milovana Gušića i Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Novina je i promenjena cena satnog parkiranja u javnoj garaži u Ulici Knez Miloša, koja je smanjena za 20 dinara.

Ovaj ekološki objekat ima 200 parking mesta, od kojih su tri predviđena za punjenje električnih automobila, i 10 parking mesta za osobe sa invaliditetom.

Opšta parkirališta u Kragujevcu podeljena su u tri zone sa različitim cenama i ograničenim trajanjem parkiranja.

Ukupan broj parking mesta na opštim parkiralištima je 4.106. Za sve tri zone omogućena je i opšta dnevna karta u iznosu od 990 dinara, odnosno 495 dinara ako se uplati u roku od 8 dana.

Moguće je kupiti i stanarsku kartu za parkiranje, koja na mesečnom nivou iznosi 200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: