Koliko je Kragujevčana vakcinisano?

U Kragujevcu je juče vakcinisano ukupno 482 građana, od kojih 360 zakazanih preko e-uprave kancelarije Vlade Srbije i 122 koji su se samoinicijativno javili, rekao je FoNetu direktor Doma zdravlja u tom gradu dr Vasilije Antić, prenosi Glas Šumadije.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2021.

09:04

Koliko je Kragujevčana vakcinisano?
F

Najavio je da se sutra (četvrtak 21. januar) očekuje znatno više vakcinisanja i da će njihov broj biti oko 1.000. Antić je rekao da u Dom zdravlja još nije stigao spisak novinara koji će na predlog redakcija biti prioritetno vakcinisani.

Novinari koje su redakcije odredile za prioritetno vakcinisanje se izjašnjavaju koju vakcinu žele da prime i verovatno će njihov spisak stići narednih dana kao i spisak prosvetnih radnika, rekao je Antić.

Danas je u kragujevačkoj Sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević“ u Velikom parku otvoren punkt za masovnu imunizaciju koji radi od 9 do 15 časova.

Imunizacija građana danas je vršena vakcinom kineskog proizvodjača „Sinofarm“. U Domu zdravlja se za ovu vakcinu izjasnilo osam zdravstvenih radnika, a u Institutu za javno zdravlje 11, i oni su danas primili tu vakcinu, rekao je direktor Doma zdravlja Vasa Antić.

Narednih dana u toj hali će biti centralni punkt za vakcinaciju a, po potrebi, u zavisnosti od interesovanja građana, biće otvarani i ostali od ukupno deset koliko ih je u Kragujevcu.

Drugi punkt za vakcinaciju u Kragujevcu nalazi se u zdravstvenoj stanici broj pet u naselju Erdoglija.

U saradnji sa gradskom upravom otvoreni su i kol centri za prijavu građana za vakcinaciju, odakle će takođe biti pozivani već vakcinisani građani da se proveri njihovo zdravstveno stanje dan posle primljene vakcine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: