Na Bagrdanskom jezeru razbijaju led za Bogojavljensko plivanje

Proslava velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za časni krst, održaće se i ove godine sutra u Jagodini i Ćupriji, gradovima u Pomoravlju, ali u senci pandemije virusa korone.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

14:05

Na Bagrdanskom jezeru razbijaju led za Bogojavljensko plivanje
Foto: Depositphotos, smspsy

Posle liturgija u crkvama i osveštenje krsta za koji se pliva na plivalištima, Jagodinci će 19. put plivati na Bagrdanskom jezeru, oko 15 kilometara od Jagodine, rekao je danas Tanjugu predsednik Oranizacionog odbora Čedomir Vučićević.

Očekuje se, zbog virusa korone, manji broj plivača i građana Pomoravlja, Resave i Šumadije, kojih je svake godine bilo po nekoliko stotina, dodao je Vučićević i istakao da će plivanje početi u 12 sati.

Na jezeru je debeo led i danas su tamo članovi Organizacionog odbora i biće i sutra u jutru, koji ga razbijaju i pripremaju jezero za plivače, dodao je Vučićević.

Plivanje u Ćupriji, tradicionalno, održaće se u Velikoj Moravi, kod mosta, posle litije ulicama grada i do mosta. Časni krst će u Moravu biti spušten sa mosta na regionalnom putu Jagodina - Chuprija - Paraćin, na ulazu u Chupriju, oko 10 sati a plivači će krenuti iz parka kraj Morave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: