Čačansku pijacu očekuje rekonstrukcija: Biće nova turistička atrakcija?

Zelenu pijacu u Čačku u narednim godinama očekuje ozbiljna rekonstrukcija, najavio je Petar Domanović, direktor JKP "Komunalac", pod kojem posluje i Radna jedinica "Pijaca".

Izvor: B92

Nedelja, 12.09.2021.

11:00

Čačansku pijacu očekuje rekonstrukcija: Biće nova turistička atrakcija?
Ilustracija: BGStock72/Shutterstock

Prema njegovim rečima, urađen je idejni projekat "na realnim geodetskim podlogama, odnosno sve što je nacrtano može i da se uradi". Do kraja godine biće urađen i glavni projekat i onda bi trebalo da se vidi na koji način će čitava rekonstrukcija biti finansirana.

Domanović ističe da je idejni projekat veoma dobro ocenjen od strane stručnjaka, a nova pijaca će zbog svog izgleda potencijalno biti i nova turistička atrakcija Čačka.

"Napravićemo otvorenu površinu koja se neće zaključavati u 16 sati po podne, već će biti dostupna građanima skoro celog dana. Potpuno će drugačije izgledati, ali se mora zadržati površina u sadašnjim gabaritima od 92 ara. Nemoguće je proširenje, ali će biti znatno bolje iskorišćenje prostora, uz neznatno povećanje broja tezgi i prostora za izlagače. Sve će biti ambijentalno uklopljeno u ovaj deo grada. Međutim, do realizacije ima puno koraka", naveo je Domanović u izjavi za RTS, prenosi Morava info.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: