Beograd - Kultura - B92 Lokal

Džez festival u Botaničkoj bašti početkom jula

Prvi festival "DŽez in d garden" biće održan 3. i 4. jula na više bina u Botaničkoj bašti Jevremovac u Beogradu, saopštilo je danas udruženje Kultur eksplorer.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Depositphotos/carloscastilla
Foto: Depositphotos/carloscastilla

Kako je najavljeno, 3. jula na Mejn stejdžu festivala "DŽez in d garden" sviraće Vasil Hadžimanov, Fiš in oil i Filip Bulatović kvartet, a na Garden stejdž dolaze Glas, dirka, bas, Ivan Radivojević kvartet i Gorica i Gruvhedz.

Beogradska publika će 4. jula na glavnoj bini festivala u Botaničkoj bašti čuti Sćime, Sanju Marković i Big Bend Radiotelevizije Srbije sa pevačicom Aleksandrom Bijelić, a na drugoj bini Veljko Vujčić trio, Katarinu Kačunković i Belgrejd fank kombo.

"Osnovna ideja festivala je da se ova vrsta muzike, koja ima dugu i bogatu tradiciju u Srbiji, približi širem krugu slušalaca u neobaveznoj, opuštenoj festivalskoj atmosferi koncerata na otvorenom, gde će svako moći da se opredeli šta želi da sluša i koliko", saopštio je Kultur eksplorer.

Program oba dana traje od 17:00 dp 22:00, a za dobru atmosferu prvog izdanja festivala, "u jedinstvenom ambijentu zelene oaze u centru grada", postaraće se i plesači iz škole svinga, uz marširajući džez bend s repertoarom njuorleanskog diksilenda i ulične muzičare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.