Beograd - Društvo - B92 Lokal

Za nepunih pet meseci izdato 100.000: Šta vam nudi Beogradska kartica?

Beogradska kartica, nova kartica za javni prevoz, prodaje se od jula, a do sada je izdato nešto više od 100.000 ovakvih kartica.

Izvor: B92.net/A.R. Beograd
Podeli
Ilustracija: Mirko Kuzmanovic/Shutterstock
Ilustracija: Mirko Kuzmanovic/Shutterstock

Kako iz Sekretarijata za javni prevoz preciziraju za B92.net, do sada je izdato 30.562 personalizovanih i 73.920 nepersonalizovanih Beogradskih kartica.

Ranije je, podsetimo, najavljeno i da će posedovanje te kartice građanima doneti više benefita.

"Korisnici javnog linijskog prevoza, uz personalizovanu karticu sa kupljenom mesečnom kartom za tekući mesec, mogu da koriste termine za plivanje na gradskim bazenima za samo jedan dinar i da jednom mesečno kupe ulaznicu za Zoološki vrt za 350 umesto 550 dinara kolika je inače cena. Gradski bazeni na kojima mogu ostvariti ovu pogodnost su: Sportski centar Tašmajdan, SRC Vračar, 25. maj - Milan Gale Muškatirović, SC Novi Beograd - SRC 11. april, SC Voždovac (Banjica)", navodi se u odgovoru Sekretarijata.

Ovu pogodnost, ističu, do danas je ostvarilo 274 korisnika.

"Ukupan broj aktivnih kartica u sistemu javnog linijskog prevoza koje se mogu dopuniti iznosi 1.280.522 kartica, od čega je 820.421 nepersonalizovanih i 460.101 personalizovanih kartica", dodaju iz ove institucije za naš portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.