Beograd - Društvo - B92 Lokal

Stanarka nagomilavala smeće, muža izvukli vatrogasci; Šta kaže Komunalna inspekcija? VIDEO

Na mejl 150 rešenja, obratili su se stanari zgrade u beogradskoj opštini Rakovica, sa jednom molbom.

Izvor: B92, TV Prva Beograd
Podeli
Foto: Printskrin, TV Prva
Foto: Printskrin, TV Prva

"Imamo problem u Ulici Stanka Paunovića Veljka 45. Naime, komšinica već duže vreme odlaže nagomilane stvari u hodnik zgrade. To smrdi i širi se celom vertikalom. Mi ne možemo da prođemo do svojih stanova, a plašimo se i bolesti. Prijavljivali smo problem svim institucijama, ali za nas nisu imali sluha. Pustili smo priču u medije, jer nemamo više rešenje za ovaj naš problem. Reč je o opštini Rakovica, a ja sam upravnik 30 godina i ovako nešto nisam video do sada. Za svaku informaciju bismo vam bili zahvalni, stanari broja 45", navodi se u mejlu.

Ekipa TV Prva otišla je na lice mesta.

"Pokušali smo da skrenemo pažnju lokalnoj samoupravi, odnosno Opštini Rakovica. Primećeno je već na proleće nagomilavanje komunalnog otpada od strane porodice koja je koristila stan. Kao što možete da vidite, komunalnim otpadom su napunili ceo stan. Onda je žena taj otpad počela da odlaže u zajedničkom hodniku. Skretana je pažnja, ona je upozorovana da to ne sme da radi, ali se na to nije obazirala. Kada je to počelo da biva sve veće, ja sam se lično prvog juna obratila i Komunalnoj inspekciji i gradskim upravama i kabinetu predsednika Opštine Rakovica i Centru sa socijalni rad. Njen suprug je bio unutra, a ona je u međuvremenu nakupila toliko otpada da je zablokirala i ulazna vrata, a ona je spavala u hodniku poslednjih dana", kaže stanarka Jelena Zdravković.

U međuvremenu, stanari tvrde da je muž stanarke ostao zatrpan u stanu i da je on pozvao vatrogasce da ga izvuku. MUP i vatrogasci obili su vrata u nedelju i izvukli čoveka kroz mali otvor vazduha koji je preostao.

Iz Hitne pomoći su za TV Prva potvrdili da su ga zatekli ispred zgrade i da nije vožen u bolnicu jer za to bije bilo medicinskih razloga.

"Jedva su ga izvukli. Mi smo taj sav otpad, po proceni Gradske čistoće - 10 kubika, izbacili ispred zgrade i Gradska čistoća je to odnela", kaže Jelena Zdravković.

Stan je privatno vlasništvo, a Komunalna milicija prosledila je Opštini Rakovica ovaj slučaj na dalju nadležnost.

Stanari rešenje ne vide, ali se nadaju da će inspektorati što pre doneti odluku i obavestiti stanare kada će moći mirno da spavaju, jer trenutno nemaju informaciju gde se supružnici nalaze.

Krajnju reč u ovom slučaju reći će Komunalna inspekcija Opštine Rakovica.

Ona je upoznata sa slučajem i ovo je odgovor koji je dobila TV Prva:

"Postupajući po prijavama, komunalni inspektor je izvršio inspekcijski nadzor, pokrenuo upravni postupak i doneo rešenje, od 11.06.2021. godine, kojim je korisniku stana br. 34, naložio da ukloni stare stvari iz zajedničkog hodnika. S obzirom da nije postupljeno po rešenju, doneto je rešenje o izvršenju kojim je određeno prinudno izvršenje rešenja preko drugog lica, a o trošku izvršenika. Gradski centar za socijalni rad rekao je da su lica radno sposobna i ne nalaze se pod starateljskom zaštitom. Takođe Vas obaveštavamo da je u Odeljenju za imovinske i stambene poslove i poslove ozakonjenja objekata GO Rakovice pokrenut postupak iseljenja bespravno useljenih lica u navedenom stanu koji se vodi po zahtevu Stambene zajednice Stanka Paunovića Veljka br. 45, koji je u toku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.