Ljubimac na B92.net

Niko se za svoj ručak ne bori tako kao oni VIDEO

Kada je hrana u pitanju, većina životinja je spremna da uradi skoro sve osim, naravno, da je podeli sa svojim prijateljima. Tu izuzetak nisu ni ovi preslatki zamorci.

Izvor: B92, Index
Podeli
Printscreen YouTube/TheDodo
Printscreen YouTube/TheDodo

Morski prasići, kao ih još nazivamo, su slatki, umiljati, pametni i odlični ljubimci. Kada se sa njima pravilno postupa, zamorci mogu da budu veoma društveni i "pričljivi". Tada ispuštaju različite zvuke i zvižduke.

Iako su odlični kao ljubimci dece, odrasla osoba je ta koja bi trebalo da se brine za njihovu hranu i higijenu kaveza.

Morski prasići su popularni kućni ljubimci, prvenstveno zbog svoje dobroćudnosti i veličine. Oni su, inače, jedne od najumiljatijih i najpitomijih životinja. Uopšte nisu agresivni i retko će vas "gricnuti" ako im nešto nije po volji.

Zamorci su, međutim, ćudljive životinje pa ih polako treba navikavati na ljudski dodir. Ali kada se jednom naviknu, postaju prave maze.

Vesti

Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima

Azil za napuštene pse napravljen je u Sremskoj Mitrovici unutar zatvorskog kompleksa i grupi zatvorenika dodeljeno je staranje o njima. Dvanaest zatvorenika pomaže da se objekti u kojima psi žive čiste, hrane ih, šetaju ih i obučavaju. Ova priča vodi u još jedan zatvor, ovog puta u Zrenjaninu.

Vesti petak 30.11. 10:50 Komentara: 10
strana 1 od 13 idi na stranu