Prodat mural "neuhvatljivog" Benksija

Mural neuhvatljivog britanskog uličnog umetnika Banksija koji prikazuje dete koje uživa u snegu, a zapravo je zagađenje iz gorućeg kontejnera prodat je za više od 100.000 funti jednom britanskom trgovcu umetninama.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

16:00

Prodat mural
Foto: Tanjug/Ben Birchall/PA FILE via AP

Sa jedne strane "Pozdrav sezoni", mural na garaži od betonskih blokova u Velsu, pokazuje malog dečaka koji pokušava jezikom da uhvati sneg, a kada se gleda sa druge strane, to postaje pepeo iz industrijskog kontejnera.

"Ja sam ga kupio i to me košta sumu od šest cifara", izjavio je telefonom Rojtersu Džon Brandler iz Brandler galerija.

"Pozajmljujem ga Port Talbotu za najmanje dve ili tri godine. Želim da ga koristim kao centar za umetničko čvorište da bih doveo međunarodno poznate umetnike u Port Talbot", rekao je Brandler.

Mural se pojavio prošlog meseca u gradu na ivici Svensea Beja, kući jedne od najvećih čeličana na svetu. Brandler je rekao da ceo mural na ćošku garaže mora biti prenet u jednom komadu. Benksi, koji čuva svoje pravo ime u tajnosti, postao je najpoznatiji ulični umetnik na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: