Hrvatski koreograf: "Jedva ostadoh živ u Smrdiji"; Savić: "On je magarac"

Hrvatski koreograf Ronald Savković koji je u Beogradu radio na baletu "Hazarski rečnik – Lovci na snove" po odlasku iz Srbije ostavio je neprimeren komentar na društvenim mrežama. "Ne pitajte me ništa jedva ostadoh živ u toj Smrdiji. Strašno“, izjava je koreografa koja je izazvala ogorčenje srpske javnosti.

Izvor: Prva, B92
Podeli

Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta, koje je angažovalo Savkovića, govorio je o ovom "incidentu" u Jutru sa Jovanom i Srđanom na TV Prva.

"Ronald Savković je jedan magarac, kad je mogao ovako nešto da izjavi. Sa druge strane radi se o umetniku koji ima jednu zavidnu i ozbiljnu karijeru na evropskom nivou i koji je u Beogradu više puta gostovao bez ikakvih problema i bez ikakvih ekscesa i da nas pitate šta je, ja ne znam", rekao je Savić.

"Najviše štete je naneo sebi. Šta on zna o kulturnoj politici kod nas? Niti je to tema zbog koje treba da se izjašnjava. On je sebe najviše oštetio. Ja sad treba da razmišljam da li će ta predstava koju predviđamo da igramo biti bojkotovana od strane publike, igrača, partnera. Mi sad sa velikim obzirom treba tome da priđemo", dodao je on.

Savković se zatim izvinio navodeći da nije želeo nikoga da uvredi već da ukaže na lošu kulturnu politiku u državi. Prethodno se pisalo da je za predstavu dobio honorar od 10 miliona dinara. Savić međutim navodi da je ovaj angažman Narodno pozorište koštalo šest miliona.

"Ta predstava košta 6 miliona dinara, to sve zajedno, kostimi, dekor, honorari... Trećinu troškova snosi naš partner, teatar Madlenijanum, a honorari su deseti deo onoga što se pominje iz razloga što imamo jasnu odluku na državnom nivou već 15 godina."

Aktuelno

MIFA 2018: Zlatom nagrađen fotograf iz Srbije

Na foto-konkursu za profesionalce i talente The Moscow International Foto Awards, koji je završen ovog maja, učestvovali su u fotografi iz 90 zemalja sveta. Internacionalni žiri objavio je imena pobednika, a među njima je i fotograf iz Beograda Tijana Janković Jevrić, koja je učestvovala u kategoriji profesionalne, komercijalne fotografije.

Aktuelno četvrtak 31.05. 12:12 Komentara: 5

Srpska premijera Bernštajnove Serenade u Filharmoniji

Beogradska filharmonija predstavlja srpsku premijeru Bernštajnove „Serenade“ zajedno sa čuvenim violinistom Vadimom Gluzmanom i dirigentom Danijelom Rajskinom, u petak 1. juna (Kolarac, 20č). Filharmonija se tako priključuje proslavi stogodišnjice rođenja muzičke legende, ujedno i velikog promotera Malerove muzike, čija 4. simfonija zatvara koncert.

Aktuelno sreda 30.05. 11:40 Komentara: 1
strana 1 od 35 idi na stranu