"Ministar izašao iz anonimnosti, ali ne bih mu za ovo aplaudirao"

Glumci Narodnog pozorišta ne odustaju od svoje namere da stupe u štrajk ukoliko upravnik tog pozorišta Dejan Savić ne podnese ostavku. Glumci navode da im je značila podrška ministra kulture Vladana Vukosavljevića koji se pre dva dana, tokom njihovog jednočasovnog štrajka, pojavio u pozorištu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 10.11.2018.

10:06

Foto: Screenshot TV Prva

U emisiji "Jutro" na TV Prva govorili su glumac Aleksandar Srećković i umetnički direktor JDP Gorčin Stojanović.

Srećković je rekao da je glumcima značilo što je Vukosavljević došao da direktno čuje njihove zahteve, te da su bili veoma zadovoljni zbog tog njegovog čina.

"Vremena još ima, sačekaćemo u skladu sa zakonom, jer smo imali štrajk upozorenja u četvrtak, pa ne možemo još da reagujemo", rekao je Srećković.

On je dodao da sa Savićem dugo nije bio moguć razgovor, te podsetio da im se na početku obraćao samo putem medijija i da ih je nazivao "političkim utvarama", ali da je sada malo "promenio rečnik". Međutim, navodi da ima onih koji "idu po ansamblu i prete" zbog svega što se dešava.

Stojanović je rekao da je Vukosavljević ovim činom samo "izašao iz anonimnosti" i da ništa zapravo nije uradio.

"To je najveći događaj njegovog života", rekao je Stojanović te podsetio da aktuelni ministar nije imao nikakve veze sa kulturom, ali da je ipak postavljen na to mesto.

"Ne bih mu za ovo aplaudirao", kategoričan je Stojanović.

Pogledajte u prilogu šta je Stojanović pričao o smeni direktorke JDP:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: