Kultura

Utorak, 29.03.2011.

17:13

Večanskom uručena nagrada "Pozorja"

Autoru drame "Reciklirani zločin" Saši Večanskom uručena je 29. marta u prostorijama "Sterijinog pozorja" nagrada te institucije za najbolji domaći dramski teskt u protekloj godini.

Izvor: Tanjug

Default images

„Reč je o dinamičnoj drami bez lažnog optimizma, ali i bez pesimizma koji oduzima svaki smisao“, navela je u obrazloženju predsednica žirija prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović, na prigodnoj svečanosti.

Prema njenim rečima „Reciklirani zločin“ je uzbudljiva, napeta, dobro napisana drama i otvara veoma važna pitanja masovnih grobnica, krivice, pojedinačne i kolektivne odgovornosti ne samo onih koji su zločine činili, već i onih koji su to nemo posmatrali.

I ostala dva člana žirija, Željko Jovanović i Boris Liješević odlučili su da od ukupno šezdeset tri dramska teksta za nagradu predlože rad Večanskog. Jednoglasno doneta odluka žirija saopštena je 24. feburara ove godine.

Nagrada se sastoji od diplome i 400.000 dinara, a najavljeno je da će nagrađena drama Večanskog tokom godine biti prikazana na nekoj od domaćih pozorišnih scena.

Sterijino pozorje se ove godine održava od 26. maja do 4. juna u Novom Sadu. Umetnički direktor 56. pozorja je Ksenija Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: