Kultura

Petak, 03.02.2023.

12:39

Ana Petrović je dobitnica književne nagrade "Dušan Radović"

Književnica Ana Petrović dobitnica je ovogodišnje nagrade Dušan Radović za svoju knjigu Stripoterapija.

Izvor: Tanjug

Ana Petrović je dobitnica književne nagrade
Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Komisiju koja je izabrala pobednika činili su predsednik Miloš Radović i članovi žirija, profesor dr Zorica Hadžić i prof. dr Zorana Opačić.

Autorka i ilustratorka Ana Petrović objavila je nagrađenu knjigu za izdavačku kuću Kreativni centar 2022. godine.

Svečana dodela nagrade biće održana u sredu, 8. februara od 12 sati u Biblioteci grada Beograda, ustanovi kulture koja je i osnivač ove književne nagrade stvaralaštva za decu.

U užem izboru za ovu prestižnu književnu nagradu su se, pored nagrađenog, našli i sledeći naslovi: Mika Jelene Angelovski (Službeni glasnik), Pisma iz Verzuniuma autora Stevana Miloševića (Pčelica), Novčić sudbine Ivane Nešić (Kreativni centar) i Bio jednom jedan strah Jovice Tišme (Laguna).

Grad Beograd i Biblioteka grada Beograda ustanovili su 2021. godine Nagradu "Dušan Radović" koja se dodeljuje jednom godišnje za književnost za decu i mlade u okviru svih žanrova u prethodnoj godini. Nagrada se sastoji od: skulpture, koja je rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića, diplome i novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Prethodni, ujedno i prvi dobitnik ove nagrade je pisac Dejan Aleksić za svoju knjigu Malo, malo pa slon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: