Upoznajte Hrvaticu koja je knjigu objavila najpre na srpskom tržištu VIDEO

Iako je napisala samo dve knjige, već je zovu balkanskom kraljicom groteske. Najveći srpski izdavač odlučio je da objavi knjigu "Seme mraka" hrvatske autorke za koju pre toga mnogi čitaoci u Hrvatskoj nisu čuli. Zašto je drugu knjigu prvo objavila za srpsko tržište? O čemu se tačno radi i ko je Iva Kolega?

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

13:47

Upoznajte Hrvaticu koja je knjigu objavila najpre na srpskom tržištu VIDEO
Foto: Screenshot, Prva

Izdavači nisu skloni tome da objavljuju knjige nepoznatih pisaca i vole da igraju na sigurno. Ipak, Iva Kolega ih je ubedila da ima bestseler.

Iva, koja je inače ekonomista po struci, kaže da postoji određena skepsa izdavača prema mladim i neafirmisanim autorima.

"Ali mislim da to samo dokazuje, možda malo i neskromno zvuči, koliki je kvalitet onoga što sam se potrudila da napišem. Mislim da je to prepoznato", ističe ona.

Reč je o psihološkom trileru zasnovanom na istinitom događaju. Roman govori o ženi, majci troje dece, koja počinje da sumnja da njen muž siluje devojke u gradu.

Više o knjizi i autorki poslušajte u prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: