Nedavno pronađena bajka Marka Tvena biće objavljena

Nova knjiga sa nedavno otkrivenim pričama poznatog američkog pisca Marka Tvena biće objavljena u septembru, više od sto godina posle njegove smrti, saopštili su izdavači.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 21.01.2017.

09:06

Nedavno pronađena bajka Marka Tvena biće objavljena
Foto: Thinkstock / ilustracija

Izdavačka kuća za mlađe čitaoce Dabldej (Doubleday Books) objavila je da će objaviti bajku Marka Tvena koja je tek nedavno otkrivena. Knjiga će se zvati "Kradljivac princa Oleomargina" i biće objavljena 26. septembra. Delo se zasniva na 16 strana beleški Marka Tvena iz 1879. godine koje su otkrili naučnici na Univerzitetu Berkli u Kaliforniji.

Nagrađivani tim koji čine Filip i Erin Sted završili su nedovršenu priču sa 11 poglavlja, odnosno na ilustrovanu knjigu od 152 strane.

Bajka govori o dečaku koji može da razgovara sa životinjama i njihovim zajedničkim naporima da spasu princa.

Mark Tven, poznati američki književnik i humorista, najpoznatiji je po delima "Pustolovine Toma Sojera", "Kraljević i prosjak", "Živoz na Misisipiju", "Doživljaji Haklberi Fina" i "Jenki na dvoru kralja Artura".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: