Hrvatska dobila novog rekordera

Biografija “Steve Jobs” koja govori o preminulom vizionaru i prvom čoveka kompanije “Apple”, tokom prva četiri dana od objavljivanja u Hrvatskoj prodata je u rekordnih dve hiljade primeraka.

Podeli

Knjiga Waltera Isaacsona otkriva priču o životu Jobsa, prve ikone kompjuterskog sveta, koji je 5. oktobra preminu u pedeset šestoj godini.

“Zbog nevjerojatne osobne filozofije Stevea Jobsa, uzbudljivih bitki u upravama najmoćnijih američkih IT kompanija, neprospavanih noći u kojima su nastajali Macovi, iPhone i iPad, pričama o ljubavi, mržnji, uspjehu i porazima te strahovitoj Jobsovoj bitki s rakom i smrću koje otkriva, knjiga ‘Steve Jobs’ slika je vremena koje se mora poznavati, jedna od onih koje će se još godinama čitati i citirati, a već je sada prodrmala hrvatsko tržište”, prenosi “Jutarnji list” koji je objavio biografiju.

S obzirom na to da se najpopularnija publicistička dela u Hrvatskoj prodaju u dvesta do trista primeraka sedmično, “Jutarni list” smatra da je ovo knjiga s najbržom prodajom u istoriji hrvatskog izdavaštva.

Knjiga “Steve Jobs” objavljena je 24. oktobra u SAD odmah dospevši na vrhove listi najčitanijih knjiga.

Knjige/Stripovi

Branko Miljković- film i izložba

Filmsko veče posvećeno pesniku Branku Miljkoviću održaće se u Atrijumu Svečane sale Doma vojske 29. decembra u 18h u okviru izložbi u Domu Vojske Srbije “Portret - trajna inspiracija umetnika“ i “Branko Miljković - poezija kao sudbina”.

Knjige/Stripovi sreda 28.12. 17:55 Komentara: 1

Uručena nagrada “Milan Rakić”

Pesnicima Draganu Lakićeviću i Zorici Arsić-Mandarić svečano je, 26. decembra u prostorijama Udruženja književnika Srbije, uručena književna nagrada “Milan Rakić” za najbolju pesničku knjigu u protekloj godini.

Knjige/Stripovi ponedeljak 26.12. 17:23 Komentara: 0

Jelena Lengold i na italijanskom

Izdavačka kuća “Arhipelag“, ekskluzivni izdavač knjiga Jelene Lengold, ovogodišnje dobitnice Evropske nagrade za književnost, upravo je potpisao ugovor za izdanje nagrađene knjige priča ove autorke “Vašarski mađioničar“ u Italiji sa izdavačkom kućom Zandonai.

Knjige/Stripovi ponedeljak 26.12. 13:05 Komentara: 0
strana 1 od 31 idi na stranu