Živorad Žika Jelić iz Ju grupe: "Rokenrol nema popularnost i značaj sada" VIDEO

"Crni leptir", "Mornar", "Dunavom još šibaju vetrovi", "Čudna šuma", "Kosovski božuri". To je samo delić opusa benda Ju grupa, koji bi ove godine 29. novembra trebalo da proslavi 50 godina postojanja.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Živorad Žika Jelić smatra da su sve ove godine prošle kao treptaj oka, ali svakako cene da se dosta toga izdešavalo za sve ove decenije.

Dragi Jelić smatra da nisu planirali svoj uspeh i dugovečnost, i kako su radili "od danas do sutra", te nisu imali nikakvu strategiju za svoje karijere.

"Desi se i po 10 godina a da mi ne izdamo nov album, ali imaju nasušnu potrebu da stvaramo novu muziku, biće i novog albuma", navodi Dragi za TV Prvu.

Žika kaže da su dugo razmišljali kako da proslave ovaj jubilej, međutim, ti planovi su se izjalovili, ali dodaje i da su pandemiju iskoristili za kreativno stvaranje.

Da ima rokenrola u regionu kaže Žika i dodaje da stoji na svojoj ravni, ali da su vremena za rokenrol ranije bila bolja.

"Ima svoju publiku, ali kad su naši prostori u pitanju, nema tu popularnost i značaj koji je imao nekad, kad smo mi počinjali", smatra on.

Kažu da oni jesu srpski Rolingstonsi, ali samo po godinama.

Film o grupi je takođe snimljen, ali se izrađuje i monografija i priprema se izložba o njihovom radu.

Plan im je da iduće godine naprave veći koncert, recimo na Tašmajdanu.

Pogledajte prilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu