Kekin: Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu

Kantautor Mile Kekin promovisaće novi samostalni album "Kuća bez krova", koncertom 4. aprila u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2019.

14:43

Kekin: Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu
Foto: Printscreen Youtube

"Jedva čekam da dokažem da te pesme još lepše zvuče uživo. Sa sviračima koji su me pratili na 'Kući bez krova', sviram pesme sa tog albuma, kao i sa prošlog 'U dva oka' (2001)", najavljuje Mile.

Na albumu "Kuća bez krova" Kekin je, pod palicom producenata Denisa Mujadžića Denikena, snimio deset pomno biranih i vrhunski odsviranih autorskih i delom autobiografskih pesama, koje se žanrovski razlikuju od materijala koji inače izvodi na koncertima svog matičnog pank-rok benda Hladno pivo.

"Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu, ali svaki čovek, pa i mi muzikanti, ima potrebu izaći iz ustaljenih šema. Osim toga, u bendu se radi uvek o kompromisu ukusa, a ovde je sve bilo po mome, o nekoj vrsti kompromisa", objašnjava.

Kako kaže, na "Kući bez krova", jako je pazio da bude dosledan prvobitnoj ideji da napravi "američki široki album ceste" i da zvuči drugačije od Hladnog piva, inače, primećuje, ne bi imao smisla.

"Tematski i lirski je drugačiji, manje je besan i pesme su više nekako pomirljivo-ljubavnog karaktera nego hladnopivovske", objašnjava Kekin.

Album "Kuća bez krova" je zamislio kao svirani film s 10 scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na njega.

"Počinje naslovnom 'Kućom bez krova' u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom 'Atlantida', u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao - na pesmi gostuje Bajaga, koji kaže da je u njoj osjetio nešto 'dobronamerno, primereno i pozitivno', a želja mi je da takve emocije stignu i do publike", opisuje Mile.

Članovi njegovog benda na beogradskom koncertu biće: Danko Krznarić - gitare i klavijature, perkusije i prateći vokali, Marko Bregant - gitare i prateći vokali, Andrija Lazo - harmonika i prateći vokali i Neven Jurić - bas gitara i prateći vokali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: