Neobjavljene pesme Džimija Hendriksa: "Ovo je previše neverovatno"

Neobjavljene pesme Džimija Hendriksa, snimljene između 1968. i 1970. godine, biće objavljene sledeće godine.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

"Ikspiriens Hendriks" (Experience Hendrix) i "Legasi rikordings" (Legacy Recordings) najavili su danas da će Hendriksov album "Both Sides of the Sky" objaviti 9. marta 2018. Na albumu s 13 numera se nalazi 10 pesama koje nikada nisu bile objavljene.

Hendriks je umro 1970. u 28. godini. Novi album je treći deo trilogije iz arhiva heroja gitarske muzike. "Valleys of Neptune" je bio izdat 2010, a "People, Hell and Angels" 2013. godine.

Edi Krejmer, koji je radio kao inženjer zvuka na svakom albumu koji je Hendriks snimio za života, rekao je u intervjuu da je 1969. bila "veoma eksperimentalna godina" za Hendriksa .

"Prvo stavite kasetu i slušate i onda vam se dlake usprave na vratu i kažete 'Oh bože. Ovo je previše (psovka) neverovatno'", rekao je Krejmer.

Mnoge pesme s novog albuma je snimila grupa Bend of Džipsis (Band of Gypsys) u kojoj su pored Hendriks bili Badi Majls i Bili Koks. Stiven Stils svira u dve pesme - "$20 Fine" i "Woodstock".

"Zvuči kao Krozbi, Stils i Neš osim što je na esidu", rekao je Krejmer za pesmu "$20 Fine".

Krejmer je producirao album s Džonom Mekdermontom i Džejni Hendriks, sestrom legendarnog gitariste i predsednicom Ikspiriens Hendriks. On je rekao da je "Both Sides of the Sky" poslednji album u trilogiji, ali da bi neko mogao naći neke Hendriksove snimke na tavanu ili podrumu, što bi moglo biti objavljeno.

On je rekao da imaju i snimke Hendriksovih nastupa, i audio i video, što planiraju da objave.

Muzika

Niš domaćin muzičkog takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

Grad Niš biće domaćin najvećeg dečijeg muzičkog festivala u regionu "Srbija u ritmu Evrope". U junu će ugostiti učenike iz 22 grada koji će se takmičiti u izvođenju evrovizijskih pesama. Medijski pokrovitelj manifestacije je Prva televizija.

Opširniju priču pogledajte u prilogu...

Muzika četvrtak 17.05. 18:30 Komentara: 0

Galija objavila album "U raju iznad oblaka"

Legendarna Galija objavila je danas novi album "U raju iznad oblaka", sa deset pesama izraženog umetničkog stava, u kojima stari prepoznatljiv progresivni zvuk grupe biva oplemenjen savremenim svetskim produkcijskim rešenjima, a njene poruke dopunjuje poezija nekoliko znamenitih srpskih pesnika.

Muzika četvrtak 17.05. 16:33 Komentara: 3
strana 1 od 1294 idi na stranu