"Drago mi je što se bavim bezvremenom muzikom"

Interpretatorki duhovne muzike Divni Ljubojević PGP RTS danas je uručio nagradu za najprodavaniji album u 2016. godini.

Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Album "Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka" predstavlja presek onoga što je Divna sa svojim horom "Melodi" snimala u proteklih 25 godina.

“Vrlo mi je važno što je nacionalna kuća objavila ovaj zvanični rezultat na takmičenju za najprodavaniji album godine, jer mi se čini da u istoriji ove muzičke kuće nijedan disk nije imao sadržaj koji se zove duhovna muzika“, izjavila je Ljubojevićeva na uručenju nagrade.

“Ovo je vrlo važno za ljude koji su smatrali da je slušanje duhovne muzike rezervisano za senku, ne za javnost, za neke posećene ili neposećene koncerte. Ovo je podstrek pre svega tim ljudima, a meni je tapšanje po ramenu i ’bravo’što sam radila 25 godina jednu bezvremenu stvar“, dodala je.

Ljubojevićeva je takođe navela da ne bi govorila o budućnosti, jer ’se živi u sadašnjosti i lepo je sada podeliti taj trenutak’, a o saradnji sa Vojom Aralicom, producentom singla "Od kada tebe volim" - obrade čuvenog hita Bajage i Instruktora koji je tom prilikom predstavila, rekla je da je bila neobična u svakom pogledu.

“Dobila sam mnogo podstreka od njega i njegove ekipe za nešto što sam mislila da će biti u prolazu. Međutim, sad vidim da su neki od komentara za pesmu, koja nije u žanru kojim se bavim i koji živim, glasili ’anđeoska muzika, anđeoski glas’. Zapitajmo se zašto je to tako, a Voji hvala, saradnja će se nastaviti“, zaključila je umetnica.

Muzika

Novogodišnja Filharmonija u ritmu džeza

Beogradska filharmonija je sinoć uvela u praznično raspoloženje mnogobrojnu publiku na prvom od dva kompletno rasprodata novogodišnja koncerta. Orkestarska žurka je dokazano jedna od najpopularnijih u gradu, budući da je sala Kolarca bila prepuna radoznale publike željne filharmonijskih iznenađenja.

Muzika petak 30.12. 08:52 Komentara: 0
strana 1 od 24 idi na stranu