Kultura

Četvrtak, 22.02.2024.

14:56

Film o Bobu Marliju zaludelo svet: Zbogom, superheroji, biografski filmovi preuzimaju Holivud

"Bob Marli: One Love", biografski film o legendarnom pevaču sa Jamajke, nedeljama nakon izlaska obara rekorde gledanosti na bioskopskim bagajnama širom sveta.

Izvor: B92

Film o Bobu Marliju zaludelo svet: Zbogom, superheroji, biografski filmovi preuzimaju Holivud
Foto: Profimedia

Film je imao svetsku premijeru na Dan zaljubljenih, a sada predstavlja pravu senzaciju na bioskopskom platnu za sve generacije publike, donoseći još jednu pobedu za procvat biografskih filmova o muzičarima koji preplavljuju Holivud.

Posebno fascinira demografska raznovrsnost publike. Film privlači sve uzraste, a posebno mlađe filmske posetioce, koji čak nisu ni rođeni kada je muzičar preminuo 1981. godine.

Glavnu ulogu u filmu ima Kingsli Ben-Adir, a za produkciju je bio zadužen sin Boba Marlija, Zigi Marli.

Ikonični muzički umetnici pružaju studijima neophodnu intelektualnu svojinu dok klasični žanrovi, pre svega filmovi o superherojima, gube snagu, piše Holivud reporter (The Hollywood Reporter). Skoro svake nedelje se najavljuje novi značajan projekat velikih studija, uključujući i ovonedeljnu vest da će Soni i Sem Mendez raditi na četiri filma o Bitlsima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: