Tom Henks iskreno o jednom od svojih najgorih filmova

Jedan od najboljih holivudskih glumaca, dvostruki dobitnik Oskara, u poslednje tri godine pojavio se kao gospodin Rodžers, zabavljajući publiku u filmu "A Beautiful Day in the Neighborhood", glumio u vesternima – poslednji je "1883", imao malu ulogu u nastavku Borata, a stigao je i u postapokaliptični film "Finch".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.12.2021.

13:48

Tom Henks iskreno o jednom od svojih najgorih filmova
Foto: Profimedia

Ipak, Henksu nije teško da prizna da nije svaki film koji je napravio savršen, pa čak ni gledljiv – naročito kada je u pitanju adaptacija "The Bonfire of the Vanities" iz 1990. godine.

Iako je Tom Henks imao nekoliko filmskih hitova pre nego što je igrao trgovca obveznicama sa Vol strita u pomenutoj crnoj komediji, još uvek nije bio "kraljević" među holivudskim glumcima.

Tom Henks otkrio svoja tri omiljena filma – možda će vas iznenaditi

"The Bonfire of the Vanities" je verovatno izgledao kao mogući kandidat za nagrade, ali Henks je otkrio nekoliko razloga zbog kojih film nije bio uspešan.

"Kada smo ga snimali, to je bio ogroman projekat. Nismo mogli da se pomerimo u Njujorku. Svi su pričali o tome. Sve uloge su bile pogrešno postavljene, moja posebno. Brajan de Palma se više bavi ikonografijom nego filmskim stvaralaštvom. On je najbeskompromisniji filmski stvaralac – i u dobrom i u lošem smislu – na kojeg ćete ikada naići. Ovaj tip je napravio 'Scarface'. Tako da je taj film bio samo njegovo shvatanje", ispričao je nedavno Henks za "The Blast".

Tom Henks odbio Bezosa: "To je let koji traje otprilike 12 minuta?"

Jedan od problema sa kojima se suočavao film jeste i to što je roman proslavljenog autora Toma Vulfa, na osnovu koga je sniman, preko noći postigao uspeh koji je imao ogroman uticaj na kulturnu scenu. Prilagođavanje je uvek predstavljalo probleme, a Henks priznaje da je bio pogrešna osoba za tumačenje lika Šermana Makoja, samoproglašenog "Gospodara univerzuma" na Vol stritu. Makoj je površno zao lik, i dok je Henks talentovan glumac, publika je želela da ga vidi kao dopadljivog zabavnog čoveka, kakve su bile njegove uloge koje su prihvatili u prethodnim komedijama.

Tom Henks rekao ko je najbolji glumac: "On je naš Brando, Nikolson, Olivije"

Henks objašnjava: "Ne možete uzeti knjigu nekoga poput Toma Vulfa, koja je promenila način na koji ljudi govore i razmišljaju, i pretvoriti je u dopadljiv film, ili promeniti smisao onoga o čemu izvorna priča govori".

Neko vreme "The Bonfire of the Vanities" u Holivudu je bio sinonim za film koji je propao, ali Tom Henks svakako nije bio jedini razlog za to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: