Uz "Retro filmsku nedelju" zatvaranje drajv in bioskopa na Adi

Filmska sezona u Drajv in bioskopu na Adi u Beogradu završava se u nedelju 27. septembra projekcijom melodrame ''Beležnica'', a tokom ove sedmice poslednja četiri ostvarenja su iz četiri različite decenije, saopštili su organizatori.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages/Dimitrios Kambouris
Foto: Gettyimages/Dimitrios Kambouris

Naziv programa za ovu poslednju sedmicu prvog Drajv in bioskopa u zemlji je “Retro filmska nedelja” i prvi naslov koji će biti prikazan je poznati triler “Pozovi M radi ubistva” legendarnog Alfreda Hičkoka iz 1954. godine.

Dama i diva Grejs Keli i Rej Miland se nalaze u glavnim ulogama, prema pozorišnoj drami Frederika Nota, autora scenarija i za film.

Grejs Keli je te godine osvojila Oskara za drugi film ''The Country Girl'', a Hičkokov triler je dobitnik i pet drugih filmskih priznanja, nominovan i za BAFTA filmsku nagradu, dok je Kelijeva osvojila više odličja za tu ulogu od Udruženja filmskih kritičara.

Delo je imalo i rimejk u vidu naslova ''Savršeno ubistvo'' (1998) gde su igrali Majkl Daglas, Gvinet Paltrou i Vigo Mortensen.

''Retro-repertoar'' kao pravi filmski vremeplov će publiku povesti na putovanje kroz prošlost u četiri vremenska perioda, a to su pedesete, šezdesete, osamdesete godine, ali i naslov iz 21. veka.

Komedija - drama ''Sladak život'' (La Dolce vita) u režiji maestra Federika Felinija na repertoaru je u petak 25. septembra od 21 čas.

Subota je rezervisana za čuvenu avanturu kao pravu revoluciju animacije spajanja crtanog i igranog filma - ''Ko je smestio Zeki Rodžeru?'' reditelja Roberta Zemekisa (Forest Gamp), gde je “živog” junaka tumačio nažalost odnedavno pokojni Bob Hoskins.

Hit-film iz osamdesetih godina osvojio je tri Oskara i ukupno 21 filmsku nagradu.

Popularna melodrama ''Beležnica'' Nika Kasavetisa zatvara u nedelju Drajv in bioskop, prema istoimenom bestseler romanu Nikolasa Sparksa (ekranizovane novele - “Dragi Džone”, “Poruka u boci”).

Ljubavna priča pripoveda odnos između siromašnog mladića i bogate mlade žene, a jedino što ih može poremetiti jeste razlika na društvenoj lestvici.

Film je ostao upamćen po ulogama Rejčel Mekadams i posebno Rajana Goslinga, koji je od tada postao istinska filmska zvezda na velikom ekranu u ostvarenjima - ''Blade Runner 2049'', ''La La Land'', ''Prvi čovek na mesecu'' ''Drive'', ''Gangsterski odred''.

Da doživljaj bude kompletan, tokom Retro-nedelje u bioskopu na otvorenom biće parkiran automobil u duhu vremena - vintidž buba, pored koje će posetioci moći da se slikaju, a oni najkreativniji mogu da osvoje lepe nagrade putem društvenih mreža Kombank dvorane.

Nakon puna tri meseca bioskopskog sjaja pod otvorenim nebom, prvi Drajv in bioskop na Adi u nedelju završava svoj program, dok je početak naredne sezone planiran na proleće 2021. godine.

strana 1 od 26 idi na stranu