Piter Džekson: Briga me za kritike

Reditelj Piter Džekson rekao je da ga preterano ne uzbuđuju kritike na račun njegovog filma "Hobit".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

13:25

Default images

Džekson je nedavno prikazao 10-minutni klip svog dugoočekivanog filma, rađenog prema romanu Dž.R.R.Tolkina, koji je zbog drugačijeg načina snimanja naišao na podeljena mišljenja.

"To ne iznenađuje jer je reč o nečem novom", rekao je Džekson "Holivud riporteru". "Ali, na kraju, to je različito na pozitivan način, naročito za 3D i naročito za epske filmove".

"Mislim da je reč o kreativnoj alatki. Zalaganje da se držimo nečega što nam je poznato je pomalo uskogrud način posmatranja na stvari u industriji koja je suočena sa opadanjem broja publike", rekao je on.

Njegov 3D "Hobit" snimljen je sa 48 frejmova po sekundi dok je holivudski standard 24 frejma. Snimak je zbog toga na okupljanju vlasnika bioskopa u Las Vegasu nazvan "negledljivim", a neki su čak rekli da liči na "televizijski film".

"Potrebno je vreme da se naviknete. Deset minuta nije dovoljno", rekao je Džekson. "Takođe, drugačiji je osećaj gledati skup klipova, a drugačije kada se gledaju i likovi i priča".

Džekson je rekao da ne namerava da foršpan za film snimi koristeći tehniku 48 frejmova po sekundi.

"Trejler od dva i po minuta ne pruža dovoljno vremena da se naviknete na kvalitet snimka. Za iskustvo od 48 frejmova vam je potreban ceo film", objasnio je on.

Prvi deo "Hobita" pojaviće se u bioskopima u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: