Kultura

Sreda, 22.09.2010.

11:10

Stižu “Slovenka” i “Avanturisti”

Iz distributerske kuce Cinears tokom oktobra u bioskope stižu dva filma - drama Damjana Kozole "Slovenka" i mađarska komedija "Avanturisti".

Izvor: B92

Default images

"Slovenka" je drama smeštena u vreme predsedavanja Slovenije Evropskom unijom, a glavnu ulogu tumači mlada glumica Nina Ivanišin koja je pažnju naše publike privukla ulogom u filmu Rajka Grlića "Neka ostane među nama".

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Torontu prošle godine, a zatim učestvovao u zvaničnoj selekciji festivala u Londonu, Montrealu, Sarajevu, Roterdamu i mnogim drugim. Nina Ivanišin je nagrađena kao najbolja glumica na festivalima u Mostra de Valencia u Španiji i Les Arcs European Film Festival u Francuskoj.

Film prati 23-godišnju Aleksandru, studentkinju engleskog jezika koja potiče iz malog slovenačkog grada. Roditelji su joj razvedeni i niko ne zna da se ona u jednoj reklami krije iza pseudonima "Slovenka" i da je prostitucija njen tajni izvor prihoda. Veoma je dobra u manipulaciji ljudima i mrzi svoju majku. Jedina osoba do koje joj je stalo je njen otac, propali roker.

Aleksandra ima planove u životu, ali život nije tako lak kao što je očekivala.

Komedija "Avanturisti" nam stize iz Mađarske. Ovo je priča o tri generacije i njihovim snovima o srećnijem životu. Geza je svirač trube i po okončanju četvrtog braka, kao u prethodnim, gubi sve što je stekao. Njegov sin Andraš izdržava se zahvaljući sumnjivim poslovima. Njih dvojica odlaze u jedno seoce kako bi odveli dedu za Budimpeštu i spasili ga od jadnog života koji vodi zbog bakine senilnosti.

Putovanje počinje, ali da li će oni ikada negde stići?

Oba filma ce početi da se prikazuju od 30. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: