Jubilarni, 50. Bitef od 24. septembra do 2. oktobra

Jubilarni, 50. Bitef festival pod sloganom "Na leđima mahnitog bika" biće održan u Beogradu od 24. septembra do 2. oktobra i na njemu će biti prikazano 12 predstava, najavili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

14:23

Jubilarni, 50. Bitef od 24. septembra do 2. oktobra
Foto: bitef.rs

Umetnički direktor festivala Ivan Medenica rekao je na konferenciji za novinare da će ovogodišnji Bitef imati i bogat prateći program, koji čine i četiri izložbe o Bitefu "Nebo pod Bitefom".

Medenica je objasnio da će po jedna izložba biti otvarana na 45 minuta na različitim mestima u Beogradu - kao što je Atelje 212, gde će biti izložba fotografija o Bitefu, ili izložba plakata o tom festivalu u Bitef teatru.

"Ono što je novo ove godine su Bitef amfiteatar i Bitef biblioteka, odnosno master radovi studenata sa fakulteta dramskih umetnosti iz bivše Jugoslavije", rekao je on.

On je najavio i da će ovogodišnji dobitnik nagrade "Talija" dramski pisac Femi Osofisan iz Nigerije dobiti nagradu u Beogradu, a da će Bitef posetiti i nigerijski ministar kulture.

Direktor Gete instituta u Beogradu Matijas Miler-Viferig naveo je da će biti prikazane dve pozorišne predstave iz Berlina - jedna koja se bavi migracijama i druga u vezi sa postkolonijalizmom u afričkim zemljama.

Prema rečima direktora Francuskog kulturnog centra (FKC) u Beogradu Žana Batist-Kizena, Bitef predstavlja jednu lepu laboratoriju koja omogućava da se predstave nove dramske forme.

Na ovogodišnjem festivalu, biće prikazane i predstave za decu, projekti iz oblasti savremenog plesa, dokumentarnog teatra, performansa-predavanja, video-instalacija, muzičkog pozorišta.

Ulaznice se mogu kupiti od sutra 1. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: