Preminuo pevač Boba Stefanović

Pevač Boba Stefanović, pevač i kompozitor domaće zabavne muzike i jedno od najpoznatijih imena jugoslovenske pop scene, preminuo je u 69. godini u Beogradu.

Podeli

Bogatu muzičku karijeru Boba Stefanović započeo je davne 1962. godine u vokalno-instrumentalnom sastavu "Zlatni dečaci"prvo kao gitarista, a kasnije i pevač.

Prvi put profesionalno je nastupio u tada veoma popularnom klubu "Euridika",sa samo 15 godina i od tada je nizao samo hitove.

"Čudna devojka", njegova prva Zlatna ploča, ponovo je oduševila nove generacije u filmu "Lajanje na zvezde". Bila je to prva faza Stefanovićeve karijere. Kasnije ih je bilo još pet, onih važnijih: Aleksandar Korać i vreme festivalskih šlagera ( "Obriši suze, draga" ), Boba i Džezbal, Boba u muško-ženskoj grupi "One i oni" u kojoj su osim njega nastupali Minja Subota, Lidija Kodrič i Daliborka Stojišić; Stefan Boba kao zvezda nemačkog "Bellaphon Records" i najzad - Boba i Bobete.

Oko petnaest godina je držao školu pevanja pop i rok muzike, a kasnije je najviše vremena provodio slikajući ali je i dalje povremeno nastupao.

Ostalo

strana 1 od 27 idi na stranu