Fascinantno otkriće: Pronađen Van Gogov blok sa skicama

Francuska izdavačka kuća Edisio di Sej nedavno je saopštila da će pronađene crteže čuvenog holandskog slikara Vinsenta Van Goga objaviti krajem 2016. godine.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2016.

18:50

Fascinantno otkriće: Pronađen Van Gogov blok sa skicama
Foto: Wikimedia Commons / public domain

“Za ovaj blok sa skicama znali su samo njegovi vlasnici, izdavač i ja”, rekao je prošlog četvrtka predstavnik izdavačke kuće Edisio di Sej.

On je dodao da će reprodukcije crteža u štampanoj formi biti objavljene u novembru, pod nazivom "Vincent Van Gogh: Le Brouillard d’Arles" (Vinsent van Gog: Magla Arla), piše Njuzer.

“Nećemo otkriti nijednu dodatnu informaciju u vezi sa crtežima sve do konferencije za štampu koja će u Parizu biti održana sredinom novembra 2016. godine, veče pred puštanje knjige u prodaju”, navodi se u pisanom saopštenju koje je objavila izdavačka kuća.

Knjiga će se naći na policama knjižara širom sveta - prvo u Francuskoj, SAD, Velikoj Britaniji, Holandiji i Japanu, a zatim i u drugim zemljama.

Stručnjaci su potvrdili autentičnost pronađenih crteža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: