Likovno

Tri tačke oslonca: Zoran Bojović

U fokusu izložbe „Tri tačke oslonca: Zoran Bojović“ bila su četiri projekta kojima je koordinirao Bojović: Sekretarijat države Kano – kompleks ministarstava, generalni urbanistički planovi za sedam gradova u državi Kano, međunarodni trgovinski sajam u Lagosu (Nigerija) i stambeno-administrativni kompleks u Bagdadu (Irak).

Likovno ponedeljak 5.05. 11:04 Komentara: 1

Close-up na Andreu Palašti

O tome koliko je zahvalno biti freelance kustoskinja u Srbiji, kako je biti umetnica koja se bori sa produkcijom radova, koliko postoji mogućnosti da se mladi ljudi uključe u internacionalne projekte, za B92 govori Andrea Palašti, jedna od dobitnica nagrade 54. Oktobarskog salona.

Likovno subota 30.11. 09:11 Komentara: 1

Ka tehnoekološkoj umetnosti

Kao deo evropskog projekta Tehnoekologije, međunarodna izložba „Autonomije“, organizovana od strane Instituta za fleksibilne kulture i tehnologije Napon, može se posetiti do 28. novembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Likovno utorak 12.11. 11:59 Komentara: 0

Uroš Đurić: Cinik do gole kože

Retrospektivna izložba Uroša Đurića, auto-ironičara, kritičara savremene umetnosti, medijskog manipulatora, rečju, umetnika, postavljena je do 26. juna u Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu.

Likovno nedelja 16.06. 09:03 Komentara: 3

Dejmijen Hirst - Smrt mu pristaje

Hirstovi radovi koji, mahom, evociraju koncept realnost smrti, nadmašili su tržišnu vrednost umetničkih dela, obeleženih oznakom seks, koja prodaje sve – u širokom luku od motokultivatora do hrane za bebe.

Likovno petak 19.04. 13:58 Komentara: 2
strana 1 od 3 idi na stranu