Kultura

Utorak, 23.08.2011.

12:57

“Bistri potoci” pozivaju na “Šumes”

Festival "Šumski susreti avangardnih pozorišnih trupa - Šumes" biće održan deseti put na planini Rudnik, u domu „Porodice bistrih potoka“, od 26. do 28. avusta.

Izvor: Tanjug

Default images

Moto ovogodišnjeg Šumesa je "Umetnost kao obaveza sveta", najavio je danas Božidar Mandić, osnivač naše najstarije eko-umetničke komune.

Učestvovaće Sandra Sterle, Lazar Stojanović, “Dah teatar", “Mimart", “Omen tetaar", Ivan Pravdić i Olga Glišin, Milica Tomić, Jovan Ćirilov, Jelena i Milena Bogavac, Ivana Inđin i drugi.

Na ovom specifičnom festivalu uz razgovore, predstave, zajednički celodnevni život, stvara se atmosfera kvalitetnog optimizma, ističe Mandić i poručuje gostima da "ponesu ćebe, vreću za spavanje i nadu u bilo kom pravcu".

Održavanje “Šumesa” pomažu Ministarstvo za kulturu Srbije i prijatelji.

Smisao festivala je da istražuje nove estetike i novu filozofiju teatra koji mogu biti prezentovani u mikro uslovima sa entuzijazmom i posvećenošću boginji Taliji, objašnjava Mandić.

Na svakom mestu niče umetnost, ako imamo hrabrosti da stvaramo i budemo odgovorni prema umetničkom delu. Ovakva vrsta okupljanja postaje trezor za očuvanje umetnosti nasuprot poimanjima zasnovanim na populizmu, novcu i uspavljivanju širokih masa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: