Kultura

Četvrtak, 30.10.2014.

10:29

Svečano otvoren 5. Green Fest

Pred prepunom velikom salom Doma omladine Beograda, sinoć je otvoren 5. Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest".

Izvor: B92

Default images

Festival je počeo u 10 časova radonicama za učenike osnovnih i srednjih škola, a program je nastavljen sa projekcijama filmova i predavanjima namenjenim studentima i opštoj javnosti. Puni holovi zainteresovanih posetilaca su još jednom potvrdili da je ova manifestacija jedan od najlepših sadržaja koji se vezuju za zaštitu životne sredine.

Ceremonija svečanog otvaranja je počela u 20 časova uz taktove pesme Luja Armstronga "What a wonderful world".

"Ovaj festival uvek ima otvorena vrata Doma omladine Beograda, koji ćemo nastaviti da podržavamo i pomažemo u relizaciji, dokle god organizatori Green Festa to žele." - rekao je Marko Stojanović, vršilac dužnosti direktora Doma omladine Beograda.

"Green Fest je manifestacija koja je neophodna, i koja daje jedan novi identitet Beogradu, identitet 21. veka. Naš Sekretarijat će nastaviti da pomaže i podržava ovaj festival i ove sjajne mlade ljude, koji iz godine u godinu nastavljaju da nas iznenađuju izuzetnim zalaganjem u realizaciji ne samo ove manifestacije, već i drugih projekata na kojima sarađujemo." - kazao je Goran Trivan, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda.

" Izuzetno je veliko zadovoljstvo raditi godinu dana na festivalu, jer rezultat, ova ispunjena sala, je već sama po sebi nagrada i pohvala za uloženo vreme, emocije i rad. Hvala vam što nas podržavate, i hvala vam što ste deo našeg zelenog talasa." - rekla je Ivana Jovčić, izvršni direktor Centra za unapređenje životne sredine, organizatora Green Fest-a.

Nakon ceremonije otvaranja program je nastavljen projekcijom filma "Seme života". Festival traje do petka, a svi posetioci će moći da uživaju u premijernim projekcijama filmova, radionicama, predavanja i izložbenom programu. U četvrtak u okviru obrazovnog programa izdvajamo predavanje o razvoju baštenskih zajednica, i dve panel diskusije, o ekonomskim potencijalima prirodnih dobara i o pametnim gradovima.

Filmski program se danas nastavlja projekcijama takmičarskih filmova u sali Amerikana, kao i revijalnim programom u 16, 18 i 20 časova.

Organizatori festivala pozivaju sve posetioce da se uključe u društvenu kampanju sakupljanja knjiga za biblioteku "Vlada Aksentijević" iz Obrenovca čiji je kompletan fond knjiga uništen tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. Knjige će moći da se doniraju na info pultu "Green Fest"-a, samo tokom trajanja festivala.

Ovogodišnji Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” se održava uz pomoć Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za kulturu i podršku kompanija Lenovo i Canon, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: