Ponedeljak, 05.06.2000.

23:09

RASTODER SPRECEN DA IZADJE IZ ZEMLJE

Izvor: B92

Default images
MUP Srbije i savezna administracija onemogucili su u nedelju u Beogradu potpredsednika Skupstine Crne Gore Rifata Rastodera da sa zvanicnom republickom delegacijom otputuje u Bec. Kako prenosi Beta, Rastoder u svom diplomatskom pasosu nije imao mesecnu izlaznu vizu jugoslovenskog ministarstva inostranih poslova. Sam Rastoder je Beti rekao da njegov diplomatski pasos vazi do 2003. godine i da je u njemu vazeca viza za ulazak u zemlje potpisnice Sengenskog sporazuma. Oznacivsi taj dogadjaj kao "skandal", on je naveo da su ostali clanovi delegacije imali turisticke pasose i da su bez problema prosli kontrolu. "Vrlo je neprijatno, da ne kazem ponizavajuce saznanje da bilo ko od sluzbenika ili funkcionera MUP-a Srbije i savezne administracije, moze presuditi da je nekakva posebna saglasnost za izlazak iz zemlje te administracije starija od vize, koju priznaju sve zemlje sveta" – dodao je Rastoder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: