Info

Utorak, 24.02.2009.

12:54

Interesovanje za srpski turizam

Kiparski investitori zainteresovani su za ulaganja u srpski turizam i nekretnine u toj oblasti, izjavio je ministar Slobodan Milosavljević.

Izvor: Beta

Default images

On je nakon sastanka sa ministrom trgovine, industrije i turizma Kipra Antonisom Pashlidesom rekao da je za kiparske privrednike najinteresantniji religijski i lovni turizam.

"Zainteresovani su za investicije u izgradnju turističkih kapaciteta i učešće u privatizaciji hotela", rekao je Milosavljević.

Milosavljević je naveo da je potrebno unapređenje trgovinske razmene Srbije i Kipra i da ima prostora za povećanje saradnje.

"Zbog razvijenog turizma na Kipru je velika potražnja za poljoprivredno-prehrambenim i gotovim proizvodima, tako da na taj način može biti povećana robna razmena", rekao je Milosavljević.

Pashalides je izjavio da bi srpski i kiparski privrednici koji posluju u te dve zemlje trebalo da osnuju zajedničku asocijaciju i na taj način bliže sarađuju.

"Kipar je spreman da unapredi ekonomsku saradnju dve zemlje i da u svakom pogledu pomogne Srbiji", naveo je Pashalides.

On je kazao da je za lakše poslovanje investitora u Srbiji potrebno obezbediti stabilnost domaće valute, olakšati administrativne procedure, a kako je rekao, potrebni su i dobro obučeni mladi menadžeri. Kipar je za prvih 11 meseci prošle godine u Srbiju uložio 5,8 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: