Sreda, 28.10.2020.

19:19

Rusija apelovala na članice NATO-a

Rusija apeluje na države članice NATO da dobro prouče izjavu predsednika Putina o deeskalaciji tenzija povodom razmeštanja raketa srednjeg i kratkog dometa.

Izvor: Tanjug

Rusija apelovala na članice NATO-a
Ilustracija: Getty images/ Alexander Aksakov

Oni su apeolovali da se prouči i njegov predlog o uspostavljanju uzajamnih inspekcija raketnih postrojenja, saopštilo je danas rusko ministarstvo inostranih poslova.

"Za početak, apelujemo da se pažljivo prouče ruske inicijative, a mi smo spremni da pružimo dodatna objašnjenja naših predloga. Otvoreni smo i dalje za konstruktivnu saradnju na principima jednake i nedeljive bezbednosti i poštovanja ravnoteže, kako bi se umanjile negativne posledice neuspeha Sporazuma o nuklearnim sredstvima srednjeg dometa", kaže se u saopštenju.

Očekujemo, navodi rusko ministarstvo inostranih poslova, da zemlje članice NATO, posebno Nemačka, demonstriraju odgovornost, preneo je TAS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: