Sreda, 05.08.2020.

17:15

Severna Makedonija produžila vanrednu situaciju na granicama zbog migranata

Vlada Severne Makedonije produžila je danas kriznu situaciju na južnoj i severnoj granci za još 30 dana.

Izvor: Beta

Severna Makedonija produžila vanrednu situaciju na granicama zbog migranata
Getty Images/Chris McGrath

Oni su se na taj potez odlučili zbog povećanog ulaska i tranzita migranata i zbog opasnosti od širenja pandemije kovida 19.

Kako se navodi u saopštenju sa 79. sednice, nova odluka o uvođenju vanredne situacije na tom delu teritorije je doneta na osnovu zaključaka Upravljačkog komiteta za koordinaciju i upravljanje sistemom za upravljane krizama.

Tom odlukom se, kako se navodi, aktivira Glavni štab pri Centru za upravljanje krizama, koji će biti u stalnom zasedanju i koji je zadužen da napravi akcioni plan za prevenciju i borbu sa ulaskom i tranzitom migranata kroz Severnu Makedoniju, kao i potpun pregled raspoloživih ljudskih i materijalno-tehničkih resursa za koordinirano delovanje.

Vlada u Skoplju dodaje da su svi organi državne uprave tom odlukom zaduženi da preduzmu mere i aktivnosti u skladu sa propisima za upravljanje krizama.

Kriznu situaciju na južnoj i severnoj granici makedonski parlament je uveo 2015. godine na početku takozvane migrantske krize, što je omogućilo angažovanje i vojske u tim pograničnim područjima u sprečavanju migrantskog talasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: