Petak, 15.11.2019.

22:44

Mali: U napadu na selo Fulana ubijeno najmanje 20 ljudi

Vlada Malija saopštila je večeras da je najmanje 20 ljudi ubijeno u centralnom delu te zemlje nakon napada na selo u kojem žive Fulani.

Izvor: Tanjug

Mali: U napadu na selo Fulana ubijeno najmanje 20 ljudi
Ilustracija: Depositphotos/ Olinchuk

Vlasti su saopštile da je vojska pronašla tela pre dva dana u selu Peh. Navedeno je da su neidentifikovani naoružani napadači obučeni kao tradicionalni lovci došli iz obližnjeg sela u Burkini Faso, prenosi AP.

Vojne snage Malija otišle su u selo nakon što su čule za noćni napad, primoravši napadače da napuste ukradenu stoku. Vlada je rekla da traga za napadačima.

Do napada je došlo u trenutku kada se nasilje između stočara Fulana i lovaca Dogona, povećava u borbi za teritoriju i resurse.

Fulani su često na meti zbog navodne povezanosti sa džihadističkim grupama, jer islamske ekstremističke pretnje rastu duž pograničnog regiona Malija i Burkine Faso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: