Četvrtak, 31.05.2018.

16:51

Carinici na granici zaustavili 17 ilegalnih migranata

Carinici na graničnim prelazima Batrovci sa Hrvatskom i Ristovac sa Makedonijom sprečili su, u proteklih nekoliko dana, 17 migranata da ilegalno pređu granicu.

Izvor: Beta

Carinici na granici zaustavili 17 ilegalnih migranata

U saopštenju Uprave carina ističe se da je prazan voz sa 23 vagona koji je putovao iz Makedonije zaustavljen radi kontrole u Ristovcu, 40 kilometara unutar srpske granice. Nakon što su otvorili vrata jednog vagona, carinici su videli šestoricu mladića koji su počeli da izlaze i pokušavaju da pobegnu.

U pitanju su Palestinci koji su bili bez ikakvih dokumenata i koji su išli prema BiH.

Slučajevi osujećenih pokušaja prelaska preko granice zabeleženi su danas i juče i na Batrovcima. Poslednji slučaj zabeležen je u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je iz Bugarske saobraćao ka Španiji transportujući pesak u vrećama.

Kamion je, bez znanja vozača, prevozio i četvoricu Avganistanaca. Još petoro Avganistanaca otkriveno je danas prilikom pregleda prikolica.

Dvojica su pronađena u kamionu makedonskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne cevi iz Makedonije za špansko tržište, a još trojica su otkrivena u kamionu bugarskih tablica koji je iz te zemlje ka Italiji transportovao folije u rolnama i još trojicu ilegalaca.

I juče su carinici na Batrovcima u još jednom kamionu, takođe makedonskih registarskih oznaka, koji je iz Makedonije ka Sloveniji i Švajcarskoj prevozio PVC prozore i vrata, otkrili još dvojicu "slepih putnika" iz Avganistana kada je skener na snimku pokazao ljudske siluete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

59 min

Podeli: