Utorak, 23.05.2017.

10:56

Društvene mreže u VB gore: Traže se nestala deca FOTO

Korisnici društvenih mreža pomažu u potrazi za osobama nestalim posle eksplozije u Mančesteru. Objavljuju se fotografije i imena. Među nestalima i deca.

Izvor: B92, Tanjug

Društvene mreže u VB gore: Traže se nestala deca FOTO
Tanjug-AP

Gradska uprava i gradonačelnik Endi Barnam su među mnogobrojnim korisnicima Tvitera koji preko haštaga Mising in Mančester pokušavaju da pomognu ljudima koji traže nestale članove porodice i prijatelje, prenosi AP.

Među nestalima je i 15-godišnja Olivija Kembel, čija majka Šarlot Kembel kaže da je njena ćerka prisustvovala koncertu Arijane Grande sa školskom drugaricom koja je pronađena i prebačena u bolnicu.

Olivija je, međutim, nestala, a kući se javila pred sam početak koncerta. "Zvala sam bolnice, sve lokacije i hotele u koje su, kako sam čula, neka deca odvedena, zvala sam i policiju. Ako iko vidi Oliviju, pozajmite joj telefon, ona zna moj broj", rekla je majka nestale devojčice za Aj-Ti-Vi.

Na kraju koncerta u gradskoj Areni u Mančesteru sinoć je došlo do eksplozije, pri čemu su poginule 22 osobe, dok je 59 njih povređeno. Među stradalima su i deca.

Na video-snimku se može videti kako hiljade uplakanih izlaze iz Arene, mnogi obliveni krvlju, a na društvenim mrežama su se pojavili navodi da je više od pedesetoro dece, koja su ostala na stadionu bez odraslih, odvedeno u obližnji hotel "Holidej in", prenosi "Dejli mejl".

Takođe, jutros je identifikovana i prva žrtva napada u Mančesteru. Reč je o 16-godišnjoj Georgini Kalandar.

Britanska policija označila je ovaj događaj kao teroristički napad. A odgovornost za njega jutros je preuzela Islamska država. Ovo je drugi napad u Velikoj Britaniji u ovoj godini. U napadu ispred Vestminstera u centru Londona 22. marta ove godine kada je Britanac Halid Masud automobilom uleteo među pešake povređeno je više od 50 ljudi, a četvoro je ubijeno. Masud je tokom napada ubijen, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Evropa se tokom proteklih nekoliko godina suočila sa više terorističkih napada, počevši od napada na časopis "Šarli ebdo" u januaru 2015. godine. Potom se u novembru iste godine dogodio napad na Bataklan, takođe u Parizu. U martu 2016. teroristički napad dogodio se u Briselu, u julu u Nici, a za katolički Božić te godine u Berlinu. Tokom novogodišnje noći teroristički napad dogodio se u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: