Četvrtak, 26.05.2016.

21:15

Đorđević obišao rukovodstvo vežbe "Morava 2016"

Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je rukovodstvo komandno-taktičke vežbe Vojske Srbije "Morava 2016".

Izvor: Beta

Đorđević obišao rukovodstvo vežbe
Foto: Tanjug

Osim toga, on je izrazio zadovoljstvo što se najveća vežba od formiranja VS odvija po planu i bez incidenata.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Đorđević je sa komandantom vežbe general-potpukovnikom Jovicom Draganićem i najodgovornijim oficirima razgovarao o tekućim vežbovnim aktivnostima i narednim planiranim događajima, a posebno interesovanje je pokazao za funkcionisanje logističke podrške na terenu.

Dodaje se da je ministar ranije danas posetio kasarnu "Vasa Čarapić" kao i Komandu za razvoj Beogradske brigade u Jakovu, nakon čega je obišao jedinice te komande koje realizuju vežbovne aktivnosti u rejonu Bubanj Potoka.

Velika komandno-taktička vežba snaga Vojske Srbije za reagovanje, pod nazivom "Morava 2016" počela je u utorak na osnovu naređenja predsednika Srbije i odobrenja ministra odbrane.

U vežbi učestvuju pripadnici Prve brigade Kopnene vojske, Rečne flotile, Specijalne brigade, jedinice iz sastava 250. raketne brigade, 98. i 204. vazduhoplovne brigade kao i pripadnici rezervnog sastava VS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: