Subota, 06.01.2024.

20:18

Drama: Pokvario se avion u kom je bio Džastin Trudo

Avion koji je prevozio kanadskog premijera Džastina Trudoa pokvario se na Jamajici, gde je Trudo bio na porodičnom odmoru.

Izvor: Tanjug

Drama: Pokvario se avion u kom je bio Džastin Trudo
EPA-EFE/ADI WEDA / POOL

Sličan incident kanadski premijer je imao pre četiri meseca u Indiji kada je njegov odlazak iz te zemlje odložen za dva dana zbog mehaničkog kvara na avionu.

Kanadske oružane snage saopštile su da su bile prinuđene da pošalju drugi avion sa timom za popravku Trudoovog aviona, prenosi Bi-Bi-Si.

Prošlog septembra, Trudoov odlazak iz Indije je odložen za dva dana zbog mehaničkog kvara na njegovom avionu.

Premijer Kanade je iz bezbednosnih razloga morao da otputuje na Jamajku vojnim avionom, gde je doleteo 26. decembra, a problem na letelici je otkriven 2. januara, preneo je ranije CBC News.

Dan kasnije poslat je drugi avion sa timom za održavanje zaduženim da popravi avion kojim je doleteo Trudo, a on se vratio u Kanadu 4. januara kako je prvobitno planirano, izjavila je portparolka kanadskog ministarstva odbrane.

Oba aviona su isti model CC-144 Challenger koje je nedavno nabavila kanadska vojska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: