Ukrajinci tvrde: Poginuo pomoćnik Valerija Zalužnog

Pomoćnik glavnokomandujućeg Valerija Zalužnog, Genadij Čestjakov poginuo je od eksplozije granate u svojoj kući u blizini Kijeva, prenosi Strana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.11.2023.

20:00

Ukrajinci tvrde: Poginuo pomoćnik Valerija Zalužnog
Foto: Profimedia

"U selu Čaiki 39-godišnji vojnik poginuo je kod kuće od nepažljivog rukovanja municijom. Njegov 13-godišnji sin je teško ranjen i hospitalizovan je", rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Marijana Reva.

Prema pisanju Strane, preminuli je radio kao pomoćnik glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine. Vojnikova supruga i ćerka takođe su navodno bile prisutne u kući u trenutku eksplozije. Prema preliminarnim informacijama, one nisu povređene, prenosi RIA Novosti.

Prošle nedelje, u članku za Ekonomist, Zalužni je javno kritikovao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog. On je rekao da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak i priznao da nije u stanju da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa koji se od njega očekivao na Zapadu.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: