Nož u leđa Putinu; Rusija jasna: Odgovorićemo

Odluka Islanda da snizi nivo diplomatskih odnosa sa Rusijom ruši sistem saradnje između dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Izvor: B92

Subota, 10.06.2023.

20:02

Nož u leđa Putinu; Rusija jasna: Odgovorićemo
Foto: Profimedia

"Sva odgovornost za ovakav razvoj situacije u potpunosti leži na islandskoj strani. Uzećemo u obzir ovu neprijateljsku odluku prilikom izgradnje naših veza sa Islandom u budućnosti. Na sve antiuske akcije Rejkjavika neizbežno će uslediti odgovarajuća reakcija", saopštila je ruska strana.

Dodaje se i da je Rusija dala važan doprinos formiranju suverene države Island, bila je jedna od prvih koja je priznala njenu nezavisnost, a takođe je mnogo uradila da zaštiti interese te zemlje u teškim vremenima za islandski narod.

Podsećamo, Island je ranije saopštio da će obustaviti rad svoje ambasade u Moskvi od 1. avgusta. Kako je precizirano, to ne znači prekid diplomatskih odnosa između dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: