Duda: "Ključno je poslati dodatnu podršku Ukrajini"

Rat u Ukrajini, odnosno Rusija, bili su u žiži Svetskom ekonomskog foruma u Davosu.

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2023.

19:12

Duda:
Foto: Profimedia

Predsednik Poljske Anžej Duda, koji je učestvovao na forumu, kazao je da je izuzetno bitno da lideri nastave da pružaju podršku Ukrajini. Međutim, mediji u regionu pogrešno su interpretali celokupnu izjavu predsednika Dude, odnosno ona je izvučena iz kontektsta.

Naime, kako je na to ukazao portal "Raskrinkavanje.me", u prenetom tekstu, kao i u naslovu koji je bio na B92.net, naslućuje se da se Poljska navodno pribojava ruske invazije, što nije navedeno.

"Rusi su i dalje veoma jaki i bojimo se da se spremaju za novu ofanzivu za nekoliko meseci, tako da je ključno poslati dodatnu podršku Ukrajini, posebno moderne tenkove i savremene rakete", rekao je tada Duda.

Iz ove izjave jasno se vidi da je izjava Dude pogrešno interpetirana, te da ni u jednom trenutku nije naveo da se Poljska pribojava ruskog napada.

Dudina izjava usledila je posle obraćanja predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, koji je učesnicima Davosa poručio da će Ukrajina pobediti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: