Novi napad Albanaca: Srpski mladić pretučen na KiM; "Do sedam jutros su ga držali u stanici" FOTO

Još jedan srpski mladić noćas je na Božić napadnut na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Subota, 07.01.2023.

10:40

Novi napad Albanaca: Srpski mladić pretučen na KiM;

Grupa Albanaca noćas je oko 2.30 minuta pretukla Stefana Tomića (18) iz Klokota dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu.

Nakon službe u crkvi, mladić je krenuo kod tetke, kada ga je na putu napala grupa Albanaca, od kojih je neke prepoznao kao obezbeđenje lokalnog restorana. Stefan je zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a lekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini.

Sa porodicom Tomić razgovarao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji im je preneo podršku države Srbije koja će biti tu da im pomogne.

Čitav slučaj porodica je prijavila policiji koja je do ranih jutarnjih sati ispitivala Stefana o napadu.
I ovaj mučki napad na srpsko dete na Kosovu i Metohiji pokazuje antisrpsku histeriju koja vlada na Kosovu i Metohiji i koliko su Srbi, posebno južno od Ibra ugroženi.

Zato se postavlja pitanje šta međunarodna zajednica čini da spreči ovakve napade na Srbe i poveća bezbednost Srba, što je njihova primarna dužnost i obaveza.
Otac napadnutog srpskog mladića, Ivica Tomić, rekao je da je Stefan napadnut kada je nakon liturgije krenuo da tetki bude položajnik.

"Bili smo na liturgiji, stariji sin je krenuo, kako je običaj, kod tetke da bude položajnik. Njih sedmorica, osmorica, sedeli su u kafani, izašli su i iz čista mira napali moje dete. Ko zna da li su bili pijani, naoružani, napali su ga iz čista Mira", rekao je Ivica za "Novosti".

Otac mladića koga je grupa Albanaca napala na najradosniji hrišćanski praznik kaže da je Stefan šokiran i preplašen, ističe da je tek napunio 18 godina i da je još uvek dete.

"Plakao je kada me je video u policiji. Sada spava, šokiran je i preplašen zbog ovoga što se dogodilo". Kako kaže, umesto da provode praznik u radosti i veselju, uznemireni su zbog svega što se dogodilo.

"Ne pitajte kako nam je!", kaže nam Ivica. Povređeni Stefan je sve do sedam sati jutros bio u policiji.

"Do sedam jutros su ga držali u stanici, kao da je moje dete nešto uradilo. Čekali su da dođe tužilac koji se uopšte na kraju nije ni pojavio. Ja sam otišao u stanicu i zamolio da puste moje dete, da se odmori od stresa koje je preživelo, i da ga odvedu u ambulantu. Tek posle toga su ga pustili kući", rekao je Ivica.

Dodaje da ih je pozvao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kako bi im pružio podršku i saznao kako je Stefan oseća nakon gnusnog napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: