Sreda, 02.11.2022.

18:21

Vanredno obraćanje ministra odbrane: "Nemojte izazivati Srbiju, to mora biti jasno svima"

Ministar odbrane Miloš Vučević obratio se građanima Srbije posle akcije u kojoj je Vojska Srbije oborila komercijalni dron koji je izviđao teren.

Izvor: B92

Vanredno obraćanje ministra odbrane:
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

"Vojska Srbije je po naredbi predsednika Srbije dejstvovala na bespilotni objekat koji se kretao iz pravca Jarinja ka opštini Raška", rekao je Vučević.

"Vojska Srbije je zaštitila nebo Srbije i građani mogu da budu sigurni da je nebo nad Srbijom bezbedno", poručio je.

Vučević je rekao da sledi detaljna istraga koja će pokazati ko je vlasnik i upravljač drona.

"Vojska Srbije je ovaj dron oborila korišćenjem elektronskih uređaja, koristili smo najmodernije elektronske uređaje kako bi oborili dron koji je ušao u prostor gde je zabranjeno prisustvo letelica", dodao je.

"Nemojte izazivati Srbiju, to mora biti jasno svima", rekao je.

"To pokazuje da ne zveckamo oružjem, ne pretimo, i ne napadamo. Želimo za pregovarački sto da razgovaramo, kompromisno, i da vodimo razgovore. Srbija nije džak za udaranje. Vojska Srbije je sposobna da brani svoju zemlju", napomenuo je Vučević.

On je dodao da je jučerašnje stavljanje u pripravnost Vojske Srbije izazvala uznemirenje i ljutnji kod onih koji su se osetili prozvanim.

"Mi nismo slali našu vojsku nigde, niti smo uznemiravali bilo koga. Obučenost vojske i spremnost da dejstvuje pokazuju sve. Nemojte nas potcenjivati, budite partneri sa Srbijom, posluštajte ono što predsednik jasno i glasno kaže - vratimo se za pregovarači sto. Pustite te aktivnosti koje su uznemiravajućeg karaktera", kazao je ministar.

Vučević je istakao da dronovi svakako nisu išli u snimanje i izviđanje lepih krajolika Raškog okruga, već se vrzmaju i kreću iznad vojnih objekata i pokušavaju da lociraju naše jedinice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

21 h

Podeli: