Gejming 7

15.05.2024.

11:25

Prodato 12 miliona za 12 nedelja: Ova video-igra oborila je rekord!

Postavljen je novi rekord za najbrže prodatu video-igru u proizvodnji PlayStationa, objavio je Sony Interactive Entertainment.

Izvor: HCL

Prodato 12 miliona za 12 nedelja: Ova video-igra oborila je rekord!
Shutterstock/Rokas Tenys

Podeli:

U pitanju je pucačina Helldivers 2, koja je za prvih 12 nedelja prodata u neverovatnih 12 miliona primeraka. Ovim je oboren rekord u brzini prodaje koji je dugo držala video-igra God of War Ragnarok.

Helldivers 2 je specifičan zbog još jedne stvari - u pitanju je prva video-igra koja je istovremeno objavljena i za PlayStation i za PC, a bolje je prošla prodaja verzije koja je namenjena igranju na računarima.

Ova video-igra je sedma po redu najuspešnija iz Sony kuhinje kada su u pitanju prihodi, ali kako napominje sajt HCL, rezultat od 12 miliona prodatih primeraka računat je do 5. maja.

Ovo je važno zbog toga što je nakon tog datuma igra uklonjena iz prodaje na velikom broju tržišta gde nije podržan PlayStation Network (PSN). Možda je, dakle, igru zaista i kupilo 12 miliona igrača, ali je pitanje koliko njih ju je zadržalo.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: