Gejming 7

15.05.2024.

11:25

Prodato 12 miliona za 12 nedelja: Ova video-igra oborila je rekord!

Postavljen je novi rekord za najbrže prodatu video-igru u proizvodnji PlayStationa, objavio je Sony Interactive Entertainment.

Izvor: HCL

Prodato 12 miliona za 12 nedelja: Ova video-igra oborila je rekord!
Shutterstock/Rokas Tenys

Podeli:

U pitanju je pucačina Helldivers 2, koja je za prvih 12 nedelja prodata u neverovatnih 12 miliona primeraka. Ovim je oboren rekord u brzini prodaje koji je dugo držala video-igra God of War Ragnarok.

Helldivers 2 je specifičan zbog još jedne stvari - u pitanju je prva video-igra koja je istovremeno objavljena i za PlayStation i za PC, a bolje je prošla prodaja verzije koja je namenjena igranju na računarima.

Ova video-igra je sedma po redu najuspešnija iz Sony kuhinje kada su u pitanju prihodi, ali kako napominje sajt HCL, rezultat od 12 miliona prodatih primeraka računat je do 5. maja.

Ovo je važno zbog toga što je nakon tog datuma igra uklonjena iz prodaje na velikom broju tržišta gde nije podržan PlayStation Network (PSN). Možda je, dakle, igru zaista i kupilo 12 miliona igrača, ali je pitanje koliko njih ju je zadržalo.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

20 h

Podeli: