Četvrtak, 20.10.2022.

21:26

Predsednik Srbije o ostavci: "Razmišljam o tome da kupim vreme za Srbiju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan o komentarima da li razmišlja da podnese ostavku rekao je da razmišlja o tome, ali kao opciju da kupi vreme za Srbiju.

Izvor: B92

Predsednik Srbije o ostavci:
EPA-EFE Andrej Cukic

Odgovarajući na pitanje da li će ako rešenje bude ponižavajuće, kao što kaže, podneti ostavku, Vučić je kazao da "čovek koji je u politčkoj areni o tome razmišlja svakog dana".

"Ja to nisam rekao jer sam slabić ili zato što sam lenj. U ovom trentuku imam podršku na istorijskom maksimumu. Bilo bi lakše da se povučem sada, rezulati su dobri. Ostaće bolnice, pruge, putevi, stadioni, od Hrama Svetog Save do muzeja ... ali i to da su plate skoličle u januaru za 120 odsto. Uvećanje plate za 10 godina. Minimalac uvećan na 40.020 dinara. Ja ne bežim od odgovornosti. To razmišljam o trenutku da kupim vreme za našu zemlju. Svemu pirlazim da rešenje pronađem, ali ja ga ne vidim. Spremam sam da razgovaram, ali ne znam o čemu. Nisu nam dali šansu. Nadam se da će to sutra što dobijem da bude drugačije. Albanian post ne može da bude službeni glasnik EU", poručio je on.

Pojasnio je da ne kaže da će se njegova ostavka dogoditi, ali može da bude opcija u taktici.

"Samo da bih kupio šest do devet meseci za svoju zemlju, samo zbog interesa svojoj zemlji. Mi smo imali veliki napredak u proteklih 10 godina. Ako vas neko dotera imamo bezbroj taktičkih poteza. Ako bi to bilo u interesu Srbije ne bi imao prblem sa tim. Ljudi vide rezultate, borbu na dnevnom nivou. Mi kvarimo celu priču", naveo je on.

Prema Vučićevim recima, "oni bi napali Rusiju, ali je problem što ima jedna mala zamlja prema kojoj je prekršeno međunarodno pravo, onda se traži dogovor".

"Oni tu traže izlaz ali ja moram da vidim nešto bolje i drugačije, a ne ono što je Kurti plus plan ili Ahtisari minus plan. Kako ćemo mi da se štitimo, to je naša stvar. Čuvaćemo mir i stabilnost. Neće biti lako", zaključio je.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: