"Usklađujemo sa EU"

Ministar finansija Siniša Mali predsedavao je danas sastankom delegacija Srbije, Austrije i Mađarske na temu efikasnog upravljanja procesima migracija.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar odbrane Nebojša Stefanović, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Delegaciju Mađarske predvodio je ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto, a delegaciju Austrije savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Aleksander Šalenberg i savezni ministar unutrašnjih poslova Austrije Gerhart Karner.

Ministar Mali je izjavio da će Srbija, Austrija i Mađarska za oko dve nedelje potpisati Sporazum o zajedničkom delovanju tri zemlje i ubrzanom rešavanju svih izazova u vezi sa migracijom.

"Neće biti... Zgrožen sam i šokiran" VIDEO

“Ideja je da formiramo zajednički tim na tehničkom nivou koji će usaglasiti tekst Sporazuma koji želimo da potpišemo", poručio je Mali na sastanku delegacija, i istakao važnost tesne saradnje po pitanju migracija, ali i konkretnih poteza zemalja koje se bore sa tim problemom.

Ministar Mali je istakao da je važno da naše tri zemlje, koje su na migrantskoj ruti, tesno sarađuju, efikasno deluju i brzo razmenjuju informacije.

On je rekao i da će Srbija, u najvećoj meri, usklađivati vizne režime sa Evropskom unijom do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu